Informacije
Suvi kvasac odličan za proizvodnju piva čiji akcenat je na hmelju i sladu, izraženije note kajsije i nešto suptilnije note tropskog voća i citrusa se savršeno slažu sa aromama hmelja, svojom srednjom do visokom atenuacijom, Verdant IPA osigurava izbalansiran profil slada sa nešto više tijela u poređenju sa tipičkim sojevima kvasca za američka IPA piva, zbog čega je ovaj kvasac pogodan za niz stilova kao što su NEIPA, engleska IPA, američki pejl, engleski biter, slatki stout i kisela piva
Pakovanje: 11 g
Proizvođač: Lallemand
Vrenje: gornje
Senzorni profil: kajsija sa notama tropskog voća i izbalansiranim karakterom slada
Flokulacija: srednja
Atenuacija: srednja do visoka
Optimalna temperatura fermentacije: 18-23 °C
Doziranje: 50 – 100 g na 100 litara
Proizvođač navodi da se dobri rezultati postižu i direktnim dodavanjem u sladovinu (bez rehidratacije).