+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

O nama

Dobro došli na prvu i (zasad) jedinu internet prodavnicu u cijeloj Bosni i Hercegovini koja je samo i isključivo namijenjena kraft pivarima.

Da se predstavim(o)

Internet prodavnica craftpivo.ba je entuzijastički projekat koji je pokrenuo kraft pivar za kraft pivare. Zovem se Aleksandar Antić, profesionalni sam prevodilac još od relativno davnih studentskih dana, a kraft pivarstvom kao hobijem se bavim od 2017. zajedno sa još dva bliska prijatelja, dva Mladena.

Iako sebe smatram još početnikom u ovom hobiju – naročito kada se uporedim sa veteranima koji već dugi niz godina kuvaju, nesebično i sa puno entuzijazma pomažu širenju ovog divnog hobija dijeleći svoje iskustvo i znanje sa svakim ko izrazi interesovanje za kraft pivarstvo – mislim da i te kako mogu na ovaj način doprinijeti daljem rastu zanatskog pivarstva kod nas.

Vjerujem da onlajn prodavnica za mnoge kraftere i nije neko bog zna kakvo iznenađenje i da se više ljudi iz ove zajednice čudi kako to da ranije BiH nije dobila prvu onlajn prodavnicu koja bi bila posvećena prvenstveno njihovim potrebama. Ali ipak ćemo, najviše zbog onih koji tek namjeravaju da kroče u svijet pivarstva, pojasniti zašto je to tako.

Moji prvi koraci u ovom hobiju, zajedno sa svoja dva pomenuta pivarska saborca, obilježeni su popriličnim mukama u nabavci bilo čega što je potrebno za kuvanje. I već tada mi je prolazila kroz glavu pomisao kako bi bilo sjajno da čovjek može u nekoliko klikova naručiti šta mu treba, a ne da se mora dovijati i iz inostranstva naručivati kojekakvu opremu. Što se pak tiče nabavke sirovina, tu situacija i nije toliko loša (na ovom mjestu bih htio odati priznanje kolegama iz Oldbridža koji su odradili pionirski posao kod nas i time zasigurno pomogli razvoju kraft scene). Međutim, činilo mi se da je i na polju sirovina postojao izvjestan prostor za napredak. To iskustvo je uticalo na odluku da pokušam dati svoj doprinos. So, here we are

misija

Naša misija

Našu misiju vidimo u tome da budemo pouzdan, fer i provjeren partner svim pivarima u zemlji: početnicima i veteranima, velikim i malim, hobistima i profesionalcima.

Ideja iza craftpivo.ba jeste da se kraft pivarima širom zemlje, na jednom centralnom mjestu, ponude proizvodi za sve ukuse, potrebe i želje.

Ono što predstavlja novitet u odnosu na dosadašnju ponudu za pivare jeste što po prvi put krafteri mogu da kupe i opremu za pivarstvo.

Politika koju craftpivo.ba prati u pogledu sirovina vrlo prosta – kvalitetne sirovine po fer cijenama. To je ujedno i jedini način poslovanja koji ovom projektu može da donese uspjeh.

Pored toga, i u pogledu kvantitativne ponude je načinjen iskorak. Pivari sada mogu da naruče, po skaliranim cijenama, hmelj od 100 grama pa do nekoliko kilograma, specijalne i bazne sladove poznatog brenda BestMalz, a ponuda kvasaca obuhvata i male vrećice i velika pakovanja od 500 grama. Dodatni novitet je premijerna dostupnost Lallemand kvasaca u zemlji.

Sve je rađeno s namjerom na umu da pivari prestanu trošiti brigu i vrijeme oko ovih logističkih stvari kao što su oprema i kvalitetne sirovine i imaju priliku svoju energiju usmjeriti na ono najvažnije – ukusne pivske specijalitete!
Zadovoljstvo mojih pivara će uvijek imati najviši prioritet, a za slučaj da bilo kad iz ko zna kakvog razloga nastane bilo kakva situacija zbog koje biste bili nezadovoljni, možete mi se mirne savjesti obratiti i sve će biti ispravljeno i riješeno u vašem najboljem interesu. Ukratko: na craftpivo.ba kao vašeg prijatelja i partnera ćete uvijek moći da računate.

vizija

Naša vizija

Želimo da postanemo ambasador zanatskog pivarstva i tako kontinuirano doprinosimo popularizaciji i širenju kraft scene u zemlji.

Nema mnogo stvari zbog kojih muško (a i pokoje žensko) srce momentalno zatreperi, a pivo je svakako jedan od njih. Ipak, zemlja smo u kojoj se u domaćoj radinosti pivo proizvodi tek sporadično. Što naročito čudi, jer:

  1. Pivo je najomiljenije alkoholno piće (daleko popularnije od rakije i vina);
  2. Imamo tradiciju proizvodnje sopstvenog alkoholnog pića (u Hercegovini mahom vino, u ostatku zemlje mahom rakija);
  3. U svijetu, pa i u susjednim zemljama, zanatsko pivarstvo je daleko razvijenije.

Nekako sve ukazuje na to da postoji još dosta prostora i potencijala da se domaća kraft scena širi i osnaži. Pivarstvo je sjajan hobi: nudi beskonačan mogućnosti da se igrate sa svojim pivskim kreacijama, imate legitiman izgovor da češće popijete pokoje pivce, jer se uvijek možete praviti da to radite čisto iz saznajnih pobuda, a isto tako su druženja međ pivarima česta i vesela (što li samo?). Stoga pitanje za sve vas koji još ne kuvate – šta čekate?
Što se tiče pak nas što smo već otpočeli, svi mi smo zainteresovani da se kraft scena proširi, jer što je više ljubitelja kvalitetnog piva, utoliko će biti i veća ponuda i potražnja, što savršeno odgovara kako konzumentima tako i proizvođačima ovih finih kapi.

Ukratko: zadatak sajta craftpivo.ba vidim i u tome da međ pivski neprosvijetljeni plebs donesemo radost i spoznaju dobrog piva – da misioniramo i konvertiramo nepca. Uz malo truda i sreće, vjerujem da i mi možemo biti sredina gdje postoji bar pristojna pivska kultura.

nase-vrijednosti

Naše vrijednosti

Da djelamo uvijek i u najboljem interesu pivara.

Cilj je, vremenom, da asortiman proizvoda uvišestručim tako da ovaj onlajn šop posjeduje maltene sve za čim pivarsko srce žudi, a dotad je svaka kritika i sugestija i više nego dobrodošla. Možete biti sigurni da ću svaku sugestiju, savjet ili kritiku shvatati ozbiljno i nastojati da vaše iskustvo bude što bolje. Ja želim samo i isključivo zadovoljno klijente – i samo na meni je da to postignem.

Jedini način da craftpivo.ba za pivare postane sinonim za pouzdanog snabdjevača jeste da ne pravi kompromise oko vrijednosti i načela kojih će se držati u svom poslovanju. Čvrstog sam opredjeljenja da nudim isključivo kvalitetne sirovine. Slad i kvasac u našoj internet prodavnici predstavlja „brendiranu“ robu od provjerenih i renomiranih proizvođača, dok hmelj dolazi sa farmi koje svoje proizvode izvoze širom svijeta.

Takođe sam nastojao obezbijediti što kvalitetniju infrastrukturu i postupanje sa sirovinama. Hmelj se prepakuje i vakuumira pomoću komorne vakuumirke u jednom “cugu” i skladišti u zamrzivaču, sve da bi se obezbijedio što kraći kontakt peleta sa kiseonikom i svjetlošću.

Pored toga, za sve one koji sebi još nisu priuštili mlin ili pak tek kreću sa ovim hobijem, nije se sitničarilo pa možemo ponuditi i usluge mljevenja na sjajnom njemačkom mlinu MattMill Master.

Na kraju (ako ima još ikog da je dogurao sa čitanjem do ovih redova) želim da se zahvalim na pažnji. U slučaju bilo kakvih pitanja – vrlo rado sam na raspolaganju.

Pivili!

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu