+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

Philly Sour (25 g)

21,00KM

In stock

Kategorije: ,

Informacije

Philly Sour je jedinstveni soj kvasca koji proizvodi umjerene količine mliječne kiseline tokom fermentacije. Zbog toga ovaj kvasac umnogome olakšava proces pravljenja kiselih (sour). Odlikuju ga visoka atenuacija, visoka flokulacija i dobra postojanost pjene, što ga činim idalnim izborom za stilove piva kao što je Berliner Weiss, Gose, American Lambic, American Wild Ale kao i za sour piva.

Pakovanje: 25 g, rinfuzno prepakovano

Proizvođač: Lallemand

Senzorni profil: kiseo, zelena jabuka, koštuničavo voće

Flokulacija: srednja

Atenuacija: srednja do visoka

Optimalna temperatura fermentacije: 20-25 °C

Doziranje: 0,5 – 1 g kvasca na 1 L sladovine

Proizvođač navodi da se dobri rezultati postižu i direktnim dodavanjem u sladovinu (bez rehidratacije).

Additional information

Weight 0,03 kg
0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu