Informacije
LalBrew Munich Classic™ je bavarski soj kvasca za pšenična piva selektovan u Doemens Academy Culture Collection u Njemačkoj. Daje začinjeni i voćni aromatični profil karakterističan za nemačke stilove pšeničnog piva. LalBrew Munich Classic™ proizvodi više nivoa estera i fenola u poređenju sa tradicionalnim belgijskim sojevima pšeničnog piva. LalBrew Munich Classic™ pruža snažne i konzistentne performanse, što ga čini odličnim izborom za različite tradicionalne stilove pšeničnog piva. Stilovi za koje se koristi LalBrew Munich Classic™ su, između ostalog, hefevajcen, vajsbir, dunkelvajcen i vajcenbok.
Pakovanje: 11 g
Proizvođač: Lallemand
Vrenje: gornje
Senzorni profil: voćni, banana, klinčić
Flokulacija: niska
Atenuacija: 76-83
Optimalna temperatura fermentacije: 17-25 °C
Doziranje: 50 – 100 g na 100 litara
Proizvođač navodi da se dobri rezultati postižu i direktnim dodavanjem u sladovinu (bez rehidratacije).