+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

BEST ovseni slad

8,85KM

(dodatno 0.20 KM po kg)
SKU: N/A Kategorije: , Oznake , , , , , , , , ,

Informacije

BEST ovseni slad

CIJENE SLADA
od KM/kg
2 kg 7,85
6 kg 7,55
11 kg 7,40
25 kg 7,20
*automatski se ažuriraju u zavisnosti od naručene količine

EBC: 3-8

Udio u mješavini: do 50%

Informacije o sladu: engleski i njemački

Namjena: za ovseno pivo, ovseno IPA pivo, ovseni staut i tamna piva

Zemlja porijekla: Njemačka

Opis: Ovseni/zobeni slad dobija se od golog zrna ovasa/zoba. Kako se povećava udio ovog slada u mješavini, dobija se svilenkasta senzoriku u ustima, pri čemu se ne dobijaju samo ne pruža samo blage orašaste, zobene, nego i voćkaste arome. Uvećani udio masti u ovoj žitarici se umjereno odražava na postojanost pjene, a manji udio skroba za posljedicu ima manju količinu ekstrakta. Ovseni slad je bogat folatima, vitaminom B6 i vitaminom E.

Dodatne informacije

Težina 1 kg

O brendu

O brendu BestMalz

Istorija ovog brenda seže unazad do 1899. godine i pokretanja mlina u njemačkom mjestu Krajmbah-Kaulbah, kojem se pet godina poslije mijenja namjena pa se mlin pretvara u sladaru. Nedugo zatim sladaru kupuje Maks Geler i mijenja joj ime u Palatia Malz GmbH, postavljajući kamen temeljac ove uspješne sladare koja je do današnjeg dana ostala porodična kompanija. U roku od 40 godina od osnivanja, ova kompanija postaje važan faktor na njemačkom tržištu sladova.

Palatia Malz je postao pouzdan partner među njemačkim pivarima, a pametnim poslovanjem i vrhunskim kvalitetom ova kompanija tokom svih tih decenija samo je rasla, tako da danas, prodajući preko 50 različitih baznih i specijalnih sladova pod nazivom BestMalz, predstavlja jednu od najpoznatijih i najcjenjenijih proizvođača slada širom globusa.

Zanatska tradicija

Bez obzira na uspjehe i veličinu ovog proizvođača, u kompaniji Palatia Malz se nikad nije odustalo od principa ove tradicionalne zanatske djelatnosti i svog opredjeljenja da proizvodi prirodni slad po njemačkom zakonu o čistoći piva. Proizvodnja u manjim šaržama koje počinju od 100 kg, adekvatno vrijeme klijanja, blagi postupak sušenja i proces prženja kojim se neželjeni pirazini u velikoj mjeri redukuju specijalnim tehnološkim postupcima pružaju pivarskom ječmu potreban prostor i vrijeme neophodno za nekomplikovanu obradu pri kuvanju piva. Strogo pridržavanje opisanih specifikacija i funkcionalnosti slada u kompaniji Palatia Malz smatraju svojom obavezom i opredeljenjem. To je razlog zašto ga je među najomiljenijim za pivare u blizu 80 zemalja svijeta.

Pogledajte i katalog BEST sladova i poster sa BESTovim sladovima.

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu