+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

BEST Chit slad

3,12KM

(dodatno 0.20 KM po kg)

Informacije

EBC: 2

Udio u mješavini: do 15%

Informacije o sladu: engleski i njemački

Namjena: za optimizaciju pjene kod svih stilova piva

Zemlja porijekla: Njemačka

Opis: BEST „chit“ slad je posebna vrsta specijalnog slada koja se može povremeno ili stalno koristiti za ukomljavanje. Ovaj podmodifikovani slad u poređenju sa pilsner sladom posjeduje dosta visokomolekularnih bjelančevina, zbog čega je pogodan za kompenzaciju visokomodifikovanih sladova i radi poboljšavanja postojanosti pjene. Slad posjeduje brojne takozvane startne enzime slada. Oni u značajnoj mjeri doprinose poboljšanju metabolizacije u skrobu, a time i povećanju iskoristivosti. Pošto ovaj slad ima svijetlu boju, neće uticati na boju piva.

Dodatne informacije

Težina 1 kg

O brendu

O brendu BestMalz

Istorija ovog brenda seže unazad do 1899. godine i pokretanja mlina u njemačkom mjestu Krajmbah-Kaulbah, kojem se pet godina poslije mijenja namjena pa se mlin pretvara u sladaru. Nedugo zatim sladaru kupuje Maks Geler i mijenja joj ime u Palatia Malz GmbH, postavljajući kamen temeljac ove uspješne sladare koja je do današnjeg dana ostala porodična kompanija. U roku od 40 godina od osnivanja, ova kompanija postaje važan faktor na njemačkom tržištu sladova.

Palatia Malz je postao pouzdan partner među njemačkim pivarima, a pametnim poslovanjem i vrhunskim kvalitetom ova kompanija tokom svih tih decenija samo je rasla, tako da danas, prodajući preko 50 različitih baznih i specijalnih sladova pod nazivom BestMalz, predstavlja jednu od najpoznatijih i najcjenjenijih proizvođača slada širom globusa.

Zanatska tradicija

Bez obzira na uspjehe i veličinu ovog proizvođača, u kompaniji Palatia Malz se nikad nije odustalo od principa ove tradicionalne zanatske djelatnosti i svog opredjeljenja da proizvodi prirodni slad po njemačkom zakonu o čistoći piva. Proizvodnja u manjim šaržama koje počinju od 100 kg, adekvatno vrijeme klijanja, blagi postupak sušenja i proces prženja kojim se neželjeni pirazini u velikoj mjeri redukuju specijalnim tehnološkim postupcima pružaju pivarskom ječmu potreban prostor i vrijeme neophodno za nekomplikovanu obradu pri kuvanju piva. Strogo pridržavanje opisanih specifikacija i funkcionalnosti slada u kompaniji Palatia Malz smatraju svojom obavezom i opredeljenjem. To je razlog zašto ga je među najomiljenijim za pivare u blizu 80 zemalja svijeta.

Pogledajte i katalog BEST sladova i poster sa BESTovim sladovima.

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu