+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

BEST Special X

3,10KM3,40KM

Na zalihi

(dodatno 0.20 KM po kg)

Informacije

BEST special x

CIJENE SLADA
od KM/kg
2 kg 3,40
6 kg 3,28
11 kg 3,17
25 kg 3,10
*automatski se ažuriraju u zavisnosti od naručene količine

EBC: 300-400

Udio u mješavini: do 20%

Informacije o sladu: engleski i njemački

Namjena: za altbir, bok, crno pivo, belgijska piva kao što su opatijska (abbay) i trapistička piva, engleska piva kao što su amberi, tamni ejlovi, porteri i stouti te kao dodatak svim zanataskim/kraft pivima

Zemlja porijekla: Njemačka

Opis: BEST Special X je tamni karamel slad podvrgnut kraćem procesu prženja. Time je postignut jedan veoma intenzivan i neobičan profil ukusa. Kada se upotrijebi najviše 20% u ukupnoj mješavini, u pivu koje ima 12 stepeni na plato skali, dobićete kestenasto crvenu do kestenasto smeđu boju. Ovaj slad daje i izuzetne rezultate kada ga koristite u manjoj procentualnoj vrijednosti radi pospješivanja cjelokupnog tijela kod tamnih piva i čini sveukupni čulni doživljaj raznolikijim i interesantnijim. Svaki pivar, koji je u potrazi za novim idejama za svoja piva, bi zasigurno umnogome profitirao od ovog specijaliteta među sladovima, jer zaista nudi mnogo mogućnosti da se igrate sa njim.

Dodatne informacije

Težina 1 kg

O brendu

O brendu BestMalz

Istorija ovog brenda seže unazad do 1899. godine i pokretanja mlina u njemačkom mjestu Krajmbah-Kaulbah, kojem se pet godina poslije mijenja namjena pa se mlin pretvara u sladaru. Nedugo zatim sladaru kupuje Maks Geler i mijenja joj ime u Palatia Malz GmbH, postavljajući kamen temeljac ove uspješne sladare koja je do današnjeg dana ostala porodična kompanija. U roku od 40 godina od osnivanja, ova kompanija postaje važan faktor na njemačkom tržištu sladova.

Palatia Malz je postao pouzdan partner među njemačkim pivarima, a pametnim poslovanjem i vrhunskim kvalitetom ova kompanija tokom svih tih decenija samo je rasla, tako da danas, prodajući preko 50 različitih baznih i specijalnih sladova pod nazivom BestMalz, predstavlja jednu od najpoznatijih i najcjenjenijih proizvođača slada širom globusa.

Zanatska tradicija

Bez obzira na uspjehe i veličinu ovog proizvođača, u kompaniji Palatia Malz se nikad nije odustalo od principa ove tradicionalne zanatske djelatnosti i svog opredjeljenja da proizvodi prirodni slad po njemačkom zakonu o čistoći piva. Proizvodnja u manjim šaržama koje počinju od 100 kg, adekvatno vrijeme klijanja, blagi postupak sušenja i proces prženja kojim se neželjeni pirazini u velikoj mjeri redukuju specijalnim tehnološkim postupcima pružaju pivarskom ječmu potreban prostor i vrijeme neophodno za nekomplikovanu obradu pri kuvanju piva. Strogo pridržavanje opisanih specifikacija i funkcionalnosti slada u kompaniji Palatia Malz smatraju svojom obavezom i opredeljenjem. To je razlog zašto ga je među najomiljenijim za pivare u blizu 80 zemalja svijeta.

Pogledajte i katalog BEST sladova i poster sa BESTovim sladovima.

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu