+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

BEST Caramel Pils

4,00KM94,50KM

(dodatno 0.20 KM po kg)

Informacije

EBC: 3-7

Udio u mješavini: do 50%

Informacije o sladu: engleski i njemački

Namjena: za pilsnere, heles, lager, kelš, eksport, pšenična piva, lajt piva, piva sa redukovanim postotkom alkohola i sve svjetlije pivske specijalitete

Zemlja porijekla: Njemačka

Opis: BEST Caramel Pils je najsvjetliji od svih sladova iz serije BEST Caramel, a time je prije svega pogodan da bi se dobilo punije pivo, ali da istovremeno ne postane tamnije. U senzornom pogledu, upotrebom ovog slada se dobija slatkasta komponenta u ukusu piva koja podsjeća na med, jer kvasac ne može da pojede karamelaste komponente koje su nalik šećeru. Ovaj slad poboljšava postojanost pjene i produžava stabilnost ukusa.

Dodatne informacije

Težina 1 kg

O brendu

O brendu BestMalz

Istorija ovog brenda seže unazad do 1899. godine i pokretanja mlina u njemačkom mjestu Krajmbah-Kaulbah, kojem se pet godina poslije mijenja namjena pa se mlin pretvara u sladaru. Nedugo zatim sladaru kupuje Maks Geler i mijenja joj ime u Palatia Malz GmbH, postavljajući kamen temeljac ove uspješne sladare koja je do današnjeg dana ostala porodična kompanija. U roku od 40 godina od osnivanja, ova kompanija postaje važan faktor na njemačkom tržištu sladova.

Palatia Malz je postao pouzdan partner među njemačkim pivarima, a pametnim poslovanjem i vrhunskim kvalitetom ova kompanija tokom svih tih decenija samo je rasla, tako da danas, prodajući preko 50 različitih baznih i specijalnih sladova pod nazivom BestMalz, predstavlja jednu od najpoznatijih i najcjenjenijih proizvođača slada širom globusa.

Zanatska tradicija

Bez obzira na uspjehe i veličinu ovog proizvođača, u kompaniji Palatia Malz se nikad nije odustalo od principa ove tradicionalne zanatske djelatnosti i svog opredjeljenja da proizvodi prirodni slad po njemačkom zakonu o čistoći piva. Proizvodnja u manjim šaržama koje počinju od 100 kg, adekvatno vrijeme klijanja, blagi postupak sušenja i proces prženja kojim se neželjeni pirazini u velikoj mjeri redukuju specijalnim tehnološkim postupcima pružaju pivarskom ječmu potreban prostor i vrijeme neophodno za nekomplikovanu obradu pri kuvanju piva. Strogo pridržavanje opisanih specifikacija i funkcionalnosti slada u kompaniji Palatia Malz smatraju svojom obavezom i opredeljenjem. To je razlog zašto ga je među najomiljenijim za pivare u blizu 80 zemalja svijeta.

Pogledajte i katalog BEST sladova i poster sa BESTovim sladovima.


 

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu