+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

BEST dimljeni slad

4,05KM4,45KM

Na zalihi

(dodatno 0.20 KM po kg)

Informacije

BEST dimljeni slad

CIJENE SLADA
od KM/kg
2 kg 4,45
6 kg 4,30
11 kg 4,15
25 kg 4,05
*automatski se ažuriraju u zavisnosti od naručene količine

EBC: 3-8

Udio u mješavini: do 100%

Informacije o sladu: engleski i njemački

Namjena: slad za piva sa dimljenom notom, pšenična piva, portere, bok, ali i destilate (viski)

Zemlja porijekla: Njemačka

Opis: BEST dimljeni slad se dobija dimljenjem iznad bukovine i pivu daje tipičan ukus koji podsjeća na dimljene mesne proizvode i logorsku vatru. Radi se o izuzetnom sladu koji je savršen kako za proizvodnju piva tako i za proizvodnju viskija. Intenzitet postignutog dimljenog ukusa zavisi od upotrebljene količine. Pri prvoj upotrebi preporučujemo 10% udjela u mješavini/komini koja se, u zavisnosti od preferencija, može povećati i do 100%. Bez obzira na vrstu upotrebe, treba imati u vidu da se kompletna dimljena aroma potpuno razvija tek poslije vrenja i skladištenja.

Dodatne informacije

Težina 1 kg

O brendu

O brendu BestMalz

Istorija ovog brenda seže unazad do 1899. godine i pokretanja mlina u njemačkom mjestu Krajmbah-Kaulbah, kojem se pet godina poslije mijenja namjena pa se mlin pretvara u sladaru. Nedugo zatim sladaru kupuje Maks Geler i mijenja joj ime u Palatia Malz GmbH, postavljajući kamen temeljac ove uspješne sladare koja je do današnjeg dana ostala porodična kompanija. U roku od 40 godina od osnivanja, ova kompanija postaje važan faktor na njemačkom tržištu sladova.

Palatia Malz je postao pouzdan partner među njemačkim pivarima, a pametnim poslovanjem i vrhunskim kvalitetom ova kompanija tokom svih tih decenija samo je rasla, tako da danas, prodajući preko 50 različitih baznih i specijalnih sladova pod nazivom BestMalz, predstavlja jednu od najpoznatijih i najcjenjenijih proizvođača slada širom globusa.

Zanatska tradicija

Bez obzira na uspjehe i veličinu ovog proizvođača, u kompaniji Palatia Malz se nikad nije odustalo od principa ove tradicionalne zanatske djelatnosti i svog opredjeljenja da proizvodi prirodni slad po njemačkom zakonu o čistoći piva. Proizvodnja u manjim šaržama koje počinju od 100 kg, adekvatno vrijeme klijanja, blagi postupak sušenja i proces prženja kojim se neželjeni pirazini u velikoj mjeri redukuju specijalnim tehnološkim postupcima pružaju pivarskom ječmu potreban prostor i vrijeme neophodno za nekomplikovanu obradu pri kuvanju piva. Strogo pridržavanje opisanih specifikacija i funkcionalnosti slada u kompaniji Palatia Malz smatraju svojom obavezom i opredeljenjem. To je razlog zašto ga je među najomiljenijim za pivare u blizu 80 zemalja svijeta.

Pogledajte i katalog BEST sladova i poster sa BESTovim sladovima.

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu