+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

BEST raževi slad

3,15KM3,45KM

Na zalihi

(dodatno 0.20 KM po kg)
Kategorije: , Oznake , , , , , ,

Informacije

BEST raževi slad

CIJENE SLADA
od KM/kg
2 kg 3,45
6 kg 3,33
11 kg 3,22
25 kg 3,15
*automatski se ažuriraju u zavisnosti od naručene količine

EBC: 5-10

Udio u mješavini: do 50%

Informacije o sladu: engleski i njemački

Namjena: za raževa piva, raževo IPA pivo, piva od više vrsta sladova/žitarica i piva gornjeg vrenja.

Zemlja porijekla: Njemačka

Opis: BESTov ražavi slad daje pivu jedinstvenu strukturu, svilenkastu senzoriku i naročitu kompleksnost. Arome asociraju na hljeb. Zbog nedostatka pljeve i visokog udjela pentozana, ne preporučuje se primjena koja prelazi više od 50% udjela u komini, jer može doći do problema pri cijeđenju komine, odn. odvajanju sladovine od trebera.

Dodatne informacije

Težina 1 kg

O brendu

O brendu BestMalz

Istorija ovog brenda seže unazad do 1899. godine i pokretanja mlina u njemačkom mjestu Krajmbah-Kaulbah, kojem se pet godina poslije mijenja namjena pa se mlin pretvara u sladaru. Nedugo zatim sladaru kupuje Maks Geler i mijenja joj ime u Palatia Malz GmbH, postavljajući kamen temeljac ove uspješne sladare koja je do današnjeg dana ostala porodična kompanija. U roku od 40 godina od osnivanja, ova kompanija postaje važan faktor na njemačkom tržištu sladova.

Palatia Malz je postao pouzdan partner među njemačkim pivarima, a pametnim poslovanjem i vrhunskim kvalitetom ova kompanija tokom svih tih decenija samo je rasla, tako da danas, prodajući preko 50 različitih baznih i specijalnih sladova pod nazivom BestMalz, predstavlja jednu od najpoznatijih i najcjenjenijih proizvođača slada širom globusa.

Zanatska tradicija

Bez obzira na uspjehe i veličinu ovog proizvođača, u kompaniji Palatia Malz se nikad nije odustalo od principa ove tradicionalne zanatske djelatnosti i svog opredjeljenja da proizvodi prirodni slad po njemačkom zakonu o čistoći piva. Proizvodnja u manjim šaržama koje počinju od 100 kg, adekvatno vrijeme klijanja, blagi postupak sušenja i proces prženja kojim se neželjeni pirazini u velikoj mjeri redukuju specijalnim tehnološkim postupcima pružaju pivarskom ječmu potreban prostor i vrijeme neophodno za nekomplikovanu obradu pri kuvanju piva. Strogo pridržavanje opisanih specifikacija i funkcionalnosti slada u kompaniji Palatia Malz smatraju svojom obavezom i opredeljenjem. To je razlog zašto ga je među najomiljenijim za pivare u blizu 80 zemalja svijeta.

Pogledajte i katalog BEST sladova i poster sa BESTovim sladovima.

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu