+387 (0) 65/ 979-168 | info@craftpivo.ba | Blog | Moj nalog

BEST Melanoidin

4,13KM100,00KM

(dodatno 0.20 KM po kg)
SKU: N/A Kategorije: , Oznake , , , , , , , , ,

Informacije

BEST melanoidin

CIJENE SLADA
od KM/kg
2 kg 2,75
6 kg 2,65
11 kg 2,55
25 kg 2,50
*automatski se ažuriraju u zavisnosti od naručene količine

EBC: 61-80

Udio u mješavini: do 50%

Informacije o sladu: engleski i njemački

Namjena: za tamna piva i piva korozivno-crvene boje, alt, mercen, bok, pšenična piva kao i sve druge pivske specijalitete.

Zemlja porijekla: Njemačka

Opis: BEST Melanoidin je isti kao BEST Melanoidin Light, ali sadrži značajno više melanoidnih jedinjenja koja obogaćuju aromu i boju kao posljedice intenzivnijeg postupka slađenja. Ovaj slad je izuzetna baza za sva naročito jaka, suva piva punog tijela čije boje sežu od tamnocrvene do kestenasto crvenkaste. Senzorno izraženiji nego u svojoj lajt izvedbi, ali sa podjednako prisutnim aromama koje podsjećaju na suvo voće.

Dodatne informacije

Težina 1 kg

O brendu

O brendu BestMalz

Istorija ovog brenda seže unazad do 1899. godine i pokretanja mlina u njemačkom mjestu Krajmbah-Kaulbah, kojem se pet godina poslije mijenja namjena pa se mlin pretvara u sladaru. Nedugo zatim sladaru kupuje Maks Geler i mijenja joj ime u Palatia Malz GmbH, postavljajući kamen temeljac ove uspješne sladare koja je do današnjeg dana ostala porodična kompanija. U roku od 40 godina od osnivanja, ova kompanija postaje važan faktor na njemačkom tržištu sladova.

Palatia Malz je postao pouzdan partner među njemačkim pivarima, a pametnim poslovanjem i vrhunskim kvalitetom ova kompanija tokom svih tih decenija samo je rasla, tako da danas, prodajući preko 50 različitih baznih i specijalnih sladova pod nazivom BestMalz, predstavlja jednu od najpoznatijih i najcjenjenijih proizvođača slada širom globusa.

Zanatska tradicija

Bez obzira na uspjehe i veličinu ovog proizvođača, u kompaniji Palatia Malz se nikad nije odustalo od principa ove tradicionalne zanatske djelatnosti i svog opredjeljenja da proizvodi prirodni slad po njemačkom zakonu o čistoći piva. Proizvodnja u manjim šaržama koje počinju od 100 kg, adekvatno vrijeme klijanja, blagi postupak sušenja i proces prženja kojim se neželjeni pirazini u velikoj mjeri redukuju specijalnim tehnološkim postupcima pružaju pivarskom ječmu potreban prostor i vrijeme neophodno za nekomplikovanu obradu pri kuvanju piva. Strogo pridržavanje opisanih specifikacija i funkcionalnosti slada u kompaniji Palatia Malz smatraju svojom obavezom i opredeljenjem. To je razlog zašto ga je među najomiljenijim za pivare u blizu 80 zemalja svijeta.

Pogledajte i katalog BEST sladova i poster sa BESTovim sladovima.

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaPovratak u prodavnicu